30 Temmuz 2014 Çarşamba

Bodrum Günlükleri


Bodrum'u seviyoruz.  Her sene değişik bir koyunda tatil geçiriyoruz.  Bu sene de Ortakent Sahili'ne gidelim dedik.  Aylar öncesinden aranmaya başladık.  Sonunda Cocos The Club diye bir yer bulduk.  6 gün geçirdik orada.  Güzel bir tatil oldu. Denizi bir harika, girişten itibaren hep kum. Fazla dalga da almayan bir koy Kargı koyu. Zaten tesis bir çocuk cennetiydi. 40 günlük bebekler bile vardı.  Hem de İtalya'dan gelmiş! Cocos İtalyan Turistlerin çok geldiği bir tesis.  Neredeyse yarısı İtalyan'dı.

Lobiden bir görüntü.  Sonra odamıza çıkınca manzara çok güzeldi.


Odadan görüntü...




Odaların görünüşü..


Sabah güneşin doğuşu ve odalardan inen yol.



Restoran ile plaj arasındaki çimlik alan akşam yemeği sırasında  çocukların coşma mekanıydı.


Yemekler de oldukça çeşitli ve güzeldi.


Restoranda tek sorun özellikle sabahları üşüşen arılardı.  Yıllar önce yine bir tatilde arıların salam sevdiklerini keşfetmiştik. Çareyi onlara da salam tabağı hazırlamakta bulduk. Onlar salamlarını yerken biz de rahat kahvaltı etme olanağı bulabildik.  


Güzel bir tatildi.  Yahşi ve Bitez sahillerini, bir de Dibekli Han Sanat Köyünü gezdik.  Özellikle Dibekli Han'ı görmeyenlere öneririm.  Görüntüler bir sonraki postta....







BAYRAM KUTLAMASI

27 Temmuz 2014 Pazar

Aşşk Kafe

Uzun süredir yazamıyorum. Badana işlerine kalkışmıştık yaz başı.  Bir kabustu, ama çabucak oldu bitti. Sonra evi toparlamak derken zaman nasıl geçti anlamadan tatil zamanı geldi.  Geçen hafta yaz tatili için Bodrum'daydık.  Cuma gecesi dönüş yaptık.  Dün evi biraz düzene koyduktan sonra bugün dolaşmaya çıktık.  Bebek tarafına gitmeye karar verdik, ama yolda kızım Aşşk Kafe'yi hatırladı.  Kızımın üniversite yıllarında açılmış bu kafe. Ortaköy sahilindeki bu kafeye dar bir yoldan gidiliyor.


Kafe oldukça kalabalıktı.  Neyse ki deniz kenarında bir masa bulabildik.


Boğaz manzarasına hiçbir zaman doyamıyorum.


Güzel değişik yemekleri olan bir kafe.  Müşteriler arasında çok turist de vardı. Kalabalık olmasına rağmen servis çok hızlıydı.

Yemek sonrası çaylarımızı da yudumladıktan sonra kafeden çıkıp tam karşısındaki sanat galerisini gezdik.


Galerinin adı sanatgezgini.  Tablolar, bronz heykelcikler, seramik biblolar vardı.  Bronz bibloları çok beğendik.  Seramik biblolar çok ilginçti.  Aslında yaklaşık 50 cm yüksekliğinde heykeller de yapılmış.  Kadın ve erkek figürlerinden oluşan koleksiyonun hepsi şişman kadın ve şişman erkeklerden oluşuyordu.  Çok sempatiktiler.  Yolunuz düşerse bir uğrayın derim.