29 Ekim 2014 Çarşamba

20 Ekim 2014 Pazartesi

Limonata Kafe..


Caddebostan'da yeni bir kafe açılmış.  Limonata kafe... Dekoru çok hoş, insanın hemen içeri giriveresi geliyor.  En azından eşimle beni içeri çekiverdi.  Bir hafta olmuştu açıldığı.  Her şey pırıl pırıldı.  Bir çay içmek için oturduk......




Dekorasyonu çok hoşuma gitti.  Masalar iskemleler hepsi farklı farklıydı.  Bu kadar farklı olmasına rağmen gözü hiç yormayan sempatik bir görünümü vardı.  


Ortadaki tel dolap ta bir ayrı güzellik katmış.  Bu güzel dekor ortamında keyifle çaylarımızı içtik. Ancak biraz fazla fiyatlı bir yermiş.  Bir bardak çay 5 TL!! 



























9 Ekim 2014 Perşembe

Beauty and The Beast...........

Dün akşam Güzel ve Çirkin Müzikali Zorlu PSM'de başladı.  Geçen seneden beri beklemekteydim. Dün ilk gecesiydi. Eşimle birlikte gittik. Çok beğendik.  Kostümler, danslar, dekor insanı masalın içine çekiyor.

Çocukluğumuzda şimdiki gibi resimli çocuk kitapları yoktu. İngilizce resimli çocuk kitaplarını kitapçılarda bulmak mümkündü. Beauty and The Beast de onlardan biriydi.  Sahnede müzikali izlerken sanki o kitaptaki resimler canlanmış gibiydi.  Çoook beğendim.


26 Ekim'e kadar gösterimde.  Bence kaçırılmaması gereken bir müzikal.



Gösteriyi izlemek için gittiğimizde bir de kırmızı evle karşılaştık.  Fuayede kocaman bir ev oluşturulmuş.  Japon bir sanatçının yaptığı bu ev kırmızı yünle örülmüş.


Merdiven başına yapılan bu evin içinden geçiyorsunuz.


Görülmeye değer..










5 Ekim 2014 Pazar

İlk Lor Deneyimim...

Güzel bir bayram sabahı ve ben lor yapmaya niyetlendim. Nadir de olsa lor ile birşeyler yapmayı severim.  O zaman da çarşıdan lor alarak yapardım.  Nasıl yapıldığını teorik olarak bilmeme rağmen hiç denemek aklıma gelmemişti.

Geçen hafta Mucize Lezzetler'de lor yapıldı.  Ben de hemen heveslendim.  Market alışverişine çıktığımızda hemen bir litrelik, hem de organik ve light süt aldım.  Bu sabah itibariyle ilk deneyimim gerçekleşti.  Çok da güzel oldu.

Yapılması da çok kolay.


:
Malzemeler:

  • 1 litre süt (ben yağsız sütle yaptım)
  • 1/2 limon suyu (küçükse bir limon suyu)


Sütü bir tencereye koyup kaynatıyorsunuz.  Kaynamaya başladığında limon suyunu ekliyorsunuz. Ateşi biraz kısıp biraz karıştırdığınızda lor oluşuyor.  Bir kevgir kepçe ile toplayıp süzgece alıyorsunuz.  Biraz süzülünce tabağa alıp üzerine çörek otu serpiyorsunuz.  Hepsi bu kadar.



Afiyet olsun...