27 Kasım 2014 Perşembe

Eskiden Kalanlar

Bugün keyifsiz bir günümdeyim.  Uzun zamandır havanın kasvetli görünümü belki de bunda etkilidir. Bazı günler insan neye elini atsa her şey yolunda gider.  Bazı günler de el attığın her iş ters gider ya. İşte bugün aynen öyle bir gün benim için. Her şey ters gitmekte.  Ama uzun zamandır yazmadığım bloguma  biraz yazarsam belki bir şeyler değişir dedim.
İstanbul'un bu kasvetli gününde bir de ben iç karartmadan herkese kocaman bir günaydın ve yazıma geçiyorum.

Biraz eskileri karıştırınca yıllar önce yaptığım tezhipler geldi aklıma.  Uzun yıllar önceydi (yakın gözlüğü takmaya başlamadığım günler!!!!)  Cerrahpaşa Tıp Fakültesindeki Dr. Süheyl Ünver Hocamızın nakışhanesindeki kurslara katılmıştım.  Bir yıl kadar gittim.  Tek kıldan!!! oluşan fırçalarımızla bir şeyler yapmaya çalıştık.  Tabi çok ilkel resimlerdi benimkiler.  Benim yaptıklarım biraz derinlerde olduğundan başka bir gün paylaşırım sizlerle.

Kurstaki grubumun çok zarif bir hocası vardı ve hocamızın çok güzel minyatürlerinden almıştım.  Bir tanesini sizlerle paylaşmak istedim.


Süleymaniye Kütüphanesinde araştırdığı resimlerden bir derleme yapmış.  Jale Hanımın ellerine sağlık diyorum.  Çok güzel değil mi?  





1 yorum:

  1. Sanatın her dalını seviyorum ..çok ince fırçalarla çalışılıyor sabır işi sevgi işi sevgi ve dostlukla...

    YanıtlaSil