25 Haziran 2013 Salı

Şeftalili Puding

Yazın sıcakta hafif tatlı iyi gidiyor.  Bu sefer şeftalili puding yapmak istedim.  





Malzemeler:  

500 ml süt
bir tepeleme yemek  kaşığı pirinç unu
bir tepeleme yemek kaşığı nişasta
6 tatlı kaşığı toz şeker (daha tatlı isterseniz miktarı arttırabilirsiniz)
bir paket vanilya
2 şeftali (püre haline getirilmiş)
1 tatlı kaşığı tereyağ (ben yağ koymuyorum ama koyulunca hem daha lezzetli hem de görüntüsü daha parlak oluyor)

Yapılışı:

Kuru tencereye pirinç unu, nişasta ve toz şekeri koyup iyice karıştırın.  Sonra sütü ekleyip ocağı açın.  Şeftali püresini de ekleyerek karıştırarak pişirin.  Vanilyayı ekleyin.  Piştikten sonra ateşi kapatıp tere yağını katabilirsiniz.  Sıcak haldeyken karıştırarak yağın erimesini sağlayın ve kaplara döküp soğutun.

Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder