7 Aralık 2014 Pazar

Nostaljik Gezi

Üniversite çağlarında her gün gördüğüm Eminönü, mezuniyet sonrası artık arada sırada ziyaret ettiğim bir yer oldu.  Uzun zamandır da gitmiyordum o taraflara.  Son zamanlarda bende bir Eminönü ve Mısır çarşısı hasreti vardı ki sormayın.  Her gün eşimle plan yapsak da bir türlü kalkınıp gidemedik.  Onca güzel havayı geçirdikten sonra, geçtiğimiz hafta 3 gün üst üste gitmem gerekti. Kısmet işte.  Tabi yağmurlu ve soğuk havada gezmek pek keyifli olmasa da yine de çok güzel geldi bana vapura binmek ve Eminönü, Mısır Çarşısı'nda dolaşmak.  Tabi bir gün de Çemberlitaş 'a  çıktık. Biraz yorucu oldu ama değdi.


Eskiden Mısır Çarşısı daha kapıya yaklaştığınızda mis gibi baharat kokardı.  Sadece baharatçı değil, giyim mağazaları, dükkanları da bulunurdu.  Artık hiç o havası kalmamış.  Tabi yine baharatçılar var ama kuyumcular ve hediyelik eşyacılar ön plana geçmiş.  O meşhur ve güzelim iştah açan baharat kokusunu da alamadım.  Biraz hayal kırıklığı olsa da yine de görmek güzeldi.  

Girişin yan tarafında çiçek pazarı halen var.  Ben çocukken babam oradan baharda domates, biber, fasulye, salatalık  vs. gibi fideler alır, evimizin bahçesine dikerdi.  Oradan toplanan domates ve diğer sebzelerin tadına doyum olmazdı. Özellikle bir domates canavarı olan benim için büyük mutluluktu.


Gelelim yine Eminönü'ne.  Malum en meşhur yerlerden biri Nimet Abla milli piyango gişesi.  Eh bir de yılbaşı yaklaştığı için önünde kuyruklar uzamaya başlamış.  Biz de şansımızı denemeden geçmeyelim dedik.  Artık bakalım 1 Ocak'ta çığlık atar mıyım?   Nimet Abla gişesinin ünü malum, Mersin'den bilet almaya gelen bir aile vardı yanı başımızda.  Umutla birlikte biraz da eğlence milli piyango.  Ya çıkarsa!!!!! Herkese bol şans.............




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder