25 Aralık 2012 Salı

Viyana

Yeni bir güne merhaba,

Viyana gezimizi anlatmak istiyorum.  Tur almadık, kendimiz araştırıp otel bulduk, uçak biletlerimizi de ayarlayıp Viyana'ya uçtuk.  Ekim ayında gittiğimiz için mevsim biraz riskliydi. Giderken kısa kollu penyelerle gittik, akşamına kazak ve kabanla dolaştık.  Çok keyif aldığımız bir geziydi.  Merkezi bir otelde kaldık.  Metro ve otobüs durağına çok yakın olmaktan başka görülecek birçok yere de yürüme mesafesindeydi. 
İnternette uzun uğraşlardan sonra bulduğumuz ekonomik otelin bulunduğu cadde.

Belediye binası.  Bu da yürüme mesafesindeydi.
Ve, Tuna kenarındaki döner kuleden çekilen gece manzarası
Yağmurlu ve tabi çok soğuk bir günde yazlık saray olan Schönbrunn Sarayına gittik.  Sarayı dolaştıktan sonra bahçeye çıktık ve Avusturya'lıların sevgili imparatoriçeleri Sisi'nin dolaştığı bahçede yürüyerek Gloriette'e çıktık.
Gloriette'in tepesine çıktığımızda birden yağmur arttı.  Hemen inip saraya dönmek istedik.  Yol birhayli uzundu çünkü.  Ama binanın tepesinden indikten sonra berbat bir fırtına ile birlikte şiddetli bir yağmur başladı.  Biraz olsun rüzgarı keser düşüncesi ile yandaki orman içinden yürüdük.  Çok keyifli oldu ormandaki yolda yürümek.  Yerler meşe palamudu doluydu.  O fırtınada bir tane alıverdim yerden.  Evde saksıya ektim.  Merakla bekliyorum, hala bir hareket yok.  Keşke daha çok alsaydım.  Yerler silme palamut doluydu!!! Belki bahara doğru çıkar, umutla bekliyorum.

Bu da kışlık sarayları Hofburg'daki sofra süslerinden sadece birkaçı!!!!!!!!!!!

Ve tabi ziyaret ettiğimiz önemli yerlerden biri de en görkemli ve hep 1 Ocak'ta televizyonda yayınlanan yeni yıl konserlerinin yapılıdığı Golden Hall. 
Viyana'ya gidip de Mozart konseri dinlemeden olmazdı.  Golden Hall değil ama Kursalon diye başka bir konser salonunda izledik.  Tabi Golden Hall'da bir yeni yıl konseri muhteşem olurdu, kısmet......


Bu da opera binası...
Viyana gezimizden birkaç resim paylaşmak istedim.  Bütün gezi süresince bol bol kahve içip özel tatlıları olan 'apple strudel' yedik.  Bir de hatta apple strudel yapılışını da gösteri olarak izledik.  Meğer bu meşhur tatlılarını Viyana kuşatması sürecinde Osmanlılardan öğrenmişler!!!!!!!! Bunu da gösterilerinde tarihçe olarak anlatıyorlar........
Ve bir çiçekçideki güzel çiçekler...........................





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder