22 Nisan 2013 Pazartesi

Bulaşık Makinesinde Ne Kullanalım?







Malum artık bulaşık deterjanları hepsi bir arada gibi bir hal aldı.  Aslında tabi hepsi kimyasal dolu. Özellikle de şu parlatıcılara takıntılıyım.  Çünkü en son onunla durulanıp kalıyor.  Ama parlatıcı kullanmadan da olmuyor.  Ben calgonit'in power ball şeklini kullanıyorum. Ayrıca da tuz ya da parlatıcı koymuyorum.  Yine de hep o kimyasal olayını kafama takıyorum.

Geçen gün bir arkadaşım bulaşık makinesinde yıkamada arap sabunu, parlatıcı olarak da elma sirkesi kullandığını söyledi.  Gerçi arap sabunu da kolay arınan bir şey değil.  Onda da kimyasal içerik var.  Bir de köpük acaba makineyi bozar mı sorusu da var.

Aslında yine de en doğrusu bulaşık makinesi için önerilen deterjanları kullanmak.  Onlar piyasaya çıkarılmadan önce zararlı mı değil mi birçok deneyleri yapıldıktan ve zararlı olmadığı (nispeten) onaylandıktan sonra satışına izin veriliyor.  Arap sabunu ise bu amaçla kullanılması onaylanmış bir ürün değil.

Sadece paylaşmak istedim.  Sizlerin görüşlerinizi de merak ediyorum.

Herkese güzel günler dilerim.

6 yorum:

  1. merhabalar,
    ben calgonit sıvı deterjan kullanıyorum.parlatıcı kullanmıyorum,bana pek gerek yokmuş gibi geliyor.ama tabii tercih meselesi.keşke %100 doğal bir ürün çıksa da onu kullanabilsek makinalarda.

    YanıtlaSil
  2. ben de Fınısh kullanıyorum , arap sabunu duymamıştım.Ama elma sirkesini parlatıcı gözüne koyanlar var bende bir kez denedim, ama makine bozulur mu endişesiyle sadece denemekle kaldım.

    YanıtlaSil
  3. Zararlı etkilerini çok sık okudum son zamanlarda ben de.
    Bulaşık makinasından çıkmış bir tabağı nemli bir kağıt peçeteyle oğuşturup silmeden kullanmama gibi bir çözüm buldum kendi aklımca.

    YanıtlaSil
  4. Şimdilerde bayağı inceltilmiş, sıvı deterjan kıvamında arapsabunlar da var, onlar kullanılabilir geliyor! Ancak bu hepsi bir arada tablet deterjanlar yüzünden tuz da koymadığım için denemedim doğrusu. Fakat kısa proramlarda; mesela mevsimlik temizliklerde ya da büfe temizliğinde kullanılmadığından yalnızca tozlu olduğu düşünülen davetlerde kullandığımız yemek takımları ve diğer cam porselen eşyanın temizliğinde, süre kısa olduğu için tabletler tam olarak kullanılamadığından sıvı ya da toz kullanmak gerekiyor ki o zaman da hazneye tuz koymak gerekiyor! Tuz koyup deneme yapacağım bir de sanıyorum asit borikle yapılan tarifler paylaşılıyor hatta bunun için workshop bile düzenleyenlere var. Tarifi bulursam paylaşırım!

    YanıtlaSil
  5. http://www.naturalive.com.tr/
    Bunları tavsiye ederim.

    YanıtlaSil