27 Nisan 2013 Cumartesi

Granola Bar Tarifi (Derya Sezgin'den)

Bir süre önce yazdığım yazıda granola bar tarifi aradığımı yazmıştım.  Bugün Derya Sezgin yorumunda bir tarif göndermiş.  Kendisine çok teşekkür ediyorum.  Hemen denedim. 



Granola Bar
- 2.5 su bardağı yulaf ezmesi
- Yarım su bardağı hindistan cevizi rendes
- Yarım su bardağı kabak çekirdeği
- Çeyrek su bardağı çekilmiş keten tohumu
- Çeyrek su bardağı susam
- 1 su bardağı badem veya fındık
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı vanilya
- Çeyrek su bardağı bal
- Çeyrek su bardağı fıstık ezmesi
- Çeyrek su bardağı esmer şeker
- 1 su bardağı kuru meyve (her türlüsü olabilir)
Fırını 160 dereceye ısıtın. Bir tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayın. Yulafı, hindistan cevizi, badem/fındık ve çekirdeklerle karıştırın. Tepsiye serip 15 dakika kızartın. Bu arada ufak bir tencerede bal, fıstık ezmesi, esmer şeker, vanilya ve tarçını ateşe koyup, şeker eriyene kadar orta ateşte pişirin. Bu işlemi yulaflar fırındayken yapmaya dikkat edin.

Yulaf karışımı kızarınca, geniş bir kaseye alın ve üzerine incecik rendelediğiniz kuru meyveler ve ballı karışımı ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı yağlı kağıt döşenmiş bir borcama dökün ve tahta bir kaşıkla bastırarak, yüzeyini iyice düzleştirin. Bu karışımı fırında 30 dakika daha pişirin. Çıkardıktan sonra soğuması için bırakın.

Soğuduktan sonra, yağlı kağıtla birlikte kesme tahtasına alın. Keskin geniş bir bıçakla, istediğiniz gibi dilimleyin. (Deryayla Lezzetler)



Ben sadece içine hindistan cevizi rendesi koymadım.  


Çok güzel oldu.  Tavsiye ederim.  Arada atıştırmayı sevenlere önerilir.  Tabi oldukça kalorili.  Fazla yememek gerek!!!

Afiyet olsun.



8 yorum:

  1. güzel bir atıştırmalık ve evet maalesef, güzel olan her şey gibi kalorili.. ellerine sağlık :)sevgiler

    YanıtlaSil
  2. çok farklı görünüyor.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için teşekkürler. Tadı gerçekten güzel. Sevgiler.

      Sil
  3. Zehra'cım çok memnun oldum deneyip beğenmene afiyet olsun,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok lezzetli oldu. Yapması da kolaymış. Tekrar teşekkür.

      Sil
  4. Merhabalar canım,
    Bloğunu yeni keşfetim ellerine sağlık nefis bir lezzet olmuş. Bloğunu takibe aldım canım. Bana da beklerim. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için teşekkürler. Hoş geldin. Ben de seni izlemeye aldım. Bloguna bir göz attım, İzmir resimlerine bayıldım. Evliliğimin ilk 6 yılını İzmir'de geçirmiş bir kişi olarak İzmir'i çok severim. Sevgiler.

      Sil