24 Nisan 2013 Çarşamba

Granola Bar Tarifi İstiyorum...

Bir süredir aklımı takmış durumdayım garnola bar yapımına. Aklıma geldikçe internetten güzel ve kolay bir tarif bulmak için araştırıyorum.  Ama hangisini yapayım bilemiyorum.  Çok sert de olmasını istemiyorum.  Bu nedenle de okuduğum tarifleri bir türlü hayata geçiremiyorum.  Güzel ve kolay bir tarif bilen varsa tarif istiyorum.  Duyurulur.                            

      

2 yorum:

  1. Zehra'cım unutmadan yazayım yorumlarda ki kelime doğrulamayı kaldır
    lütfen sayfana ziyaret artar:)))
    Granola Bar
    - 2.5 su bardağı yulaf ezmesi
    - Yarım su bardağı hindistan cevizi rendes
    - Yarım su bardağı kabak çekirdeği
    - Çeyrek su bardağı çekilmiş keten tohumu
    - Çeyrek su bardağı susam
    - 1 su bardağı badem veya fındık
    - 1 çay kaşığı tuz
    - 1 çay kaşığı tarçın
    - 1 çay kaşığı vanilya
    - Çeyrek su bardağı bal
    - Çeyrek su bardağı fıstık ezmesi
    - Çeyrek su bardağı esmer şeker
    - 1 su bardağı kuru meyve (her türlüsü olabilir)
    Fırını 160 dereceye ısıtın. Bir tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayın. Yulafı, hindistan cevizi, badem/fındık ve çekirdeklerle karıştırın. Tepsiye serip 15 dakika kızartın. Bu arada ufak bir tencerede bal, fıstık ezmesi, esmer şeker, vanilya ve tarçını ateşe koyup, şeker eriyene kadar orta ateşte pişirin. Bu işlemi yulaflar fırındayken yapmaya dikkat edin.

    Yulaf karışımı kızarınca, geniş bir kaseye alın ve üzerine incecik rendelediğiniz kuru meyveler ve ballı karışımı ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı yağlı kağıt döşenmiş bir borcama dökün ve tahta bir kaşıkla bastırarak, yüzeyini iyice düzleştirin. Bu karışımı fırında 30 dakika daha pişirin. Çıkardıktan sonra soğuması için bırakın.
    Soğuduktan sonra, yağlı kağıtla birlikte kesme tahtasına alın. Keskin geniş bir bıçakla, istediğiniz gibi dilimleyin.

    YanıtlaSil
  2. Yorumuna teşekkür ederim, ayrıca kelime doğrulama konusundaki uyarına da teşekkürler. Yorumunu gördüğümde dışarıdaydım, hemen malzemelerimi de aldım yapacağım. Tarifini yaptıktan sonra blogumda senden ve tarifinden bahsedeceğim. Sevgiler, güzel bir hafta sonu dilerim.

    YanıtlaSil