8 Nisan 2013 Pazartesi

Meyve Sebze Yıkama Suyu

Meyve sebze yıkamak özellikle yeşillikleri otları yıkamak bana hep zor gelmiştir.  Alırken en az kirli olanlarını seçmeye çalışsam da muhakkak tabi toprak kalıntıları bulunur üzerilerinde.  Ben de bunları çok fazla yıkadığımdan helak olur yeşillikler.  Birkaç yıl önce idi eşim bir iş nedeni ile görüştüğü bir firmadan bir ürünün varlığını öğrenmiş, ürünün adı Environné. Meyve sebze yıkamak için kullanılan bir ürün.  Önce tabi üzerini okudum, gerçekten sağlıklı mı bunu kullanmak.  Tamamen bitkisel üretimmiş.  Hiç kimyasal katkı yok.  Deneme amaçlı biraz kullandım, ve sonra onsuz yapamaz oldum.  Önceleri bulmak biraz zor oluyordu.  Denediğim şişeyi bu ürünü ithal eden firma hediye etmişti.  Bitince aramaya koyuldum.  Metro Markette buldum önce.  Ama oraya da rahat girilmiyor,malum iş yeri belgesi olması gerek.  Sonunda bazı organik gıda satan yerlerde ve sonuçta da City Farm'da buldum.

1 litrelik ambalajları var.  Galiba 500 m'lik şişeleri de var.  Ama ben hep 1 lt. şişe alıyorum.  Çok uzun süre gidiyor. Bir litresi yanlış hatırlamıyorsam 21 lira gibi.  Yaklaşık 5-6 ay gidiyor, tabi kullanma oranına bağlı. Bir de 250 ml'lik küçük sprey şişeleri var.  Sadece tek bir domates veya tek bir meyve yıkamak için üzerine püskürtüp yıkıyorsunuz

Daha sonra Exsir Meyve Sebze yıkama  suyu da çıktı piyasaya.  Onu da denedim ama tamamen sirke gibi kokuyor.  Benim kullandığımda hiç koku almıyorsunuz.  Yeşillikler harika parlak ve tertemiz oluyor.
Büyük bir tasın içine bir yemek kaşığı kadar Environné koyup üzerine su koyduğunuz zaman bol köpüklü bir su oluyor.  İçine ben önce en temiz olan, örneğin domatesleri, koyup bir süre bekletiyorum.  Sonra bu suyun içinden çıkartıp iyice duruluyorum.  Sonra o suyun içine marul, kıvırcık, ya da otlar koyup 15-20 dakika öyle bekletiyorum. Sonra yeşillikleri süzerek çıkartıp iyice duruluyorum.  Normal yıkamaya göre ne kadar farklı olduğunu kullanınca anlıyor insan.  Hele şu küçük taze patatesler var ya, kabukları ile pişirmek istediğinizde bu suda yıkanınca harika oluyorlar. Tabi çilek de çok güzel yıkanıyor!

Herkese güzel bir hafta olsun.







6 yorum:

  1. Güzel bir ürünmüş.Paylaşım için teşekkür ederim..Ben anneden kalma sirkeli suda bekletme usulünü kullanıyorum. Elma sirkesi kullandığım için koku kalmıyor.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. İlk defa duydum. Bir anne adayı olarak almam gereken bir ürün. Bu arada aslında 4 ay var yavrumuza kavuşmaya ama biz biraz tez canlıyız sanırım:)

    YanıtlaSil
  3. Aslında zaman çok çabuk geçiveriyor. Şimdiden iyi şanslar. Minik hanımın haberlerini ben de bekliyor olacağım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. İlgimi çekti ama almadım, sirkeli suya yatırıyorum ben de.

    YanıtlaSil
  5. Zehra'cım iadeyi ziyarete geldim...Teknoloji ne kadar ilerledi ben yeşillikleri sirkeli suda bekletip yıkıyorum:)))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil