27 Haziran 2013 Perşembe

Mezunlar Buluşması.

15 Haziranda eski mezunlar okulumuzda buluştuk.  Ülkemizdeki olaylar nedeniyle içimiz biraz buruk da olsa buluşmak iyi geldi. Akşamına da sadece bizim sınıf İstanbul Yelken'de akşam yemeği ile devam ettik.  Ancak o akşam büyük olaylar bizi oldukça üzdü.  Zaten sonra da fazla kalamadık, dağıldık.  Bu postu o nedenle o zaman yayınlamak istememiştim.

Okul bahçesinden çektiğim birkaç fotoğraf:





Her 5 yılda bir bu buluşma yapılıyor.  Yani bu yıl, sonu 3 ve 8 ile biten sınıflar buluştuk.  65inci yılını kutlayan mezunlar da vardı. Her sınıf için ayrı bir masa oluşturuluyor.  Açık büfe yemeklerimizi ve tatlılarımızı yedikten sonra, okul tiyatro salonunda toplanılıyor. Her sınıf tek tek sahneye çağrılıyor.  Sınıf sekreteri de bir konuşma yapıyor.  Ben okuduğum sıralarda okul sadece kız okuluydu. 20-25 yıl kadar önce kız-erkek karışık eğitime başlandı.  İlk zamanlarda sadece 1-2 erkek mezun oluyordu.  Biz ablalar da epey tezahürat yapıyorduk bu azınlıklara!!  Gerçi hala öyle ya!! Tabi en genç mezunlarda erkek sayısı epey artmış durumda.

Genelde masalar ve büfe bahçeye hazırlanırdı.  Bu sefer yağmur olasılığı olduğundan spor salonuna hazırlanmıştı. Tiyatro salonundaki bu tören bittikten sonra bahçede çaylarımızı içip dağıldık.


5 yıl sonraya daha keyifli ve sağlıklı buluşmak dileği ile..........Bu arada ben de 45 inci mezuniyet yılımı kutladım!!!

4 yorum: