11 Ocak 2015 Pazar

Kanarya Beslemek........

Giysilerin, takıların, ev eşyalarının arabaların nasıl modası varsa, evcil hayvanların da modası var. Çocukluğumda evlerin çoğunluğunda kanarya bulunurdu.  Misafir geldiğinde tam konuşmaya başlarsın kanarya da muhteşem sesi ile sohbete ortak olurdu.  Ya da güzel bir müzik çaldığında hemen eşlik ederdi.

Bizim de evde kanaryamız, hatta kanaryalarımız vardı. Babam onları üretmeye merak salmıştı.  Bir ara tam 7 kanaryamız olmuştu.  Onların yumurtlamasını, yumurtadan minik yavruların çıkmasını izlemek çok eğlenceli olurdu.  İlk yavru çıktığında çok şaşırmıştım.  Civciv malum yumurtadan çıktığında tüylü, ponpon gibidir. Ben de o minicik yumurtadan öyle minik bir ponpon çıkacağını düşünerek heyecanla beklerdim.  Bir de çıktı ki!!!! Sadece kocaman bir gaga, tüyü yolunmuş tavuk gibi minik bir kuş ve üzerinde bir iki tane tüyümsü kıllar.  Çok hayretle izlemiştim bu çıkanı.  O zamanlar ilk okul çağlarındaydım.  Çok hayal kırıklığına uğramıştım.  Ama sonra onu anne kanaryanın beslemesi ve giderek o yavrunun büyümesini ve tüylenmesini izlemek çok keyifli olurdu.



15-20 gün içinde güzel yakışıklı bir kanarya olmaya namzet hale gelirdi.  Şimdilerde pek görmüyorum kanarya .besleyen  En azından benim çevremde hiç yok.  Pet shop'larda varsa da yine de çok fazla değil.  Aslında kanarya bakmak biraz zor bir iş.  Kafesin temizlenmesi.  beslenmesinin, yıkanmasının takibi.  Arada kuş yemi haricinde yumurta, yeşillik vs gibi beslenmelerin verilmesi...
Bu zamanın koşturmasına pek uymuyor.. 



2 yorum:

  1. Çok güzel bir anlatım olmuş.. Yazılanları ilk defa okudum :)
    Bilgi için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Güzel yorumun için teşekkürler. Sevgiler.

    YanıtlaSil