6 Ocak 2015 Salı

Ucuzlukta Alışveriş....

Ucuzluk dönemlerinde alışveriş yapmayı kim sevmez.  Beğendiğimiz ürünleri neredeyse yarı fiyatına almak çok keyif veriyor insana.

Gerçi ben kalabalıkta pek sağlıklı alışveriş yapamam.  Sakin sakin bakmalıyım.  Yani alırım ama ya beden yanlış olur, ya da çok da istemediğim bir ürünle eve dönmüş olurum.

Özellikle bayram, yılbaşı gibi özel günlerden sonra ucuzluk yanı sıra bir de alınan hediyelerin beden uymaması ya da değiştirip başka bir ürün alma gibi durumlar olduğundan anormal kalabalık oluyor mağazalar.  Bu yılbaşı sonrası ben de beden değişimi için gitmek durumundaydım.

Palladium AVM  anormal kalabalıktı.  Tabi hava soğuk olunca da dışarılarda dolaşmak yerine AVM çok iyi geliyor insana.

Esas paylaşmak istediğim konuya gelince, tezgahlar ve soyunma kabinlerinin durumu.  Ben yaştakiler bilirler, eskiden dükkanlarda ürünler naylon poşetlerinde raflarda düzgün bir şekilde bulunurdu. Hatta bir kazağa baktığımızda, almak istiyorsak genelde dükkan sahibi açılmamış poşeti verirdi.  Oysa şimdi her şey açık askıda ya da tezgahların, masaların üzerinde.  Müşteri rahatça bunları açıp bakabiliyor.  Ancak neden düzgün bir şekilde koymak yerine pazar yeri tarzında darmadağın bırakılıyor?  Hele bir de soyunma kabinlerinin hali......Sırasında 5-6 parça alıp içeri denemeye giriyoruz.  Çıkışta neden onları alıp görevliye vermiyoruz?  Bizden sonra gelene saygısızlık olmuyor mu?  Denediği bir ürünü almak istemeyenler neden alıp dışarıdaki görevliye vermiyor, ya da oradaki masaya bırakmıyorlar?  Bazen kabine girdiğimde orada bırakılmış eşyaları ben toplayıp görevliye verip sonra ben deneme için giriyorum. Arkamda da bir şey bırakmamaya özen gösteriyorum.  Arkamdan gelen kişiye bir de orada çalışanlara karşı biraz daha saygılı olmak adına...Bir de yerlerde dolaşan giysiler!!  İnsan üzerine giymek istemiyor.  Zaten eve gelince temizlenmeden rahat edemiyor insan.

O ürünler emek verilerek bizler için üretiliyor.  Ben bir ürünü deneyip beğenmemiş olabilirim, ama bir başkası onu belki çok severek alacak.  Yere düşmesine, hatta üzerine basılmasına!!! son derece üzülüyorum.









4 yorum:

  1. sizi takipteyim bende bloğuma beklerim sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Ben de blogunu takipteyim.

      Sil
  2. Çok doğru yazmışsınız.Hatta giyerken de insanlar dikkatli olmalı.Bazen elime bir ürün alıyorum üzerinde ruj ya da fondoten lekesi oluyor :(

    YanıtlaSil
  3. Genelde hep dikkat etmek gerek. Dediğiniz çok doğru. Almak istediğim bir üründe ruj lekesi görünce bırakıyorum. Hem müşteri hem işletme zarar görüyor. Biraz dikkat her şeyi halleder diyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil