1 Nisan 2016 Cuma

Bir Datça Masalı.....

Nedense Datça bize hep uzak gelmiştir.  Gitmek istesek de hep erteledik.  Marmaris Selimiye Köy'e ve Bozburun'a kadar giden biz. 'Datça çok uzak gidemeyiz' diye hep ertelemiştik. Kısmet bu seneymiş...

Nihayet geçen hafta Datça'ya gitme mutluluğuna eriştik. Tek kelimeyle Datça'ya aşık olduk.
Yine de gitmesi tabi biraz zor. Epey uzun bir yolculuk oluyor. Yani uçakla gittim bak oradayım diyemiyorsun.  Dalaman'dan sonra da sizi biraz uzun bir kara yolculuğu bekliyor.  Ama...Hepsine değiyor.  Aslında yol da çok keyifli.  Doğa çok güzel.



Yolda Ege denizi ile Akdeniz'i birlikte görebildiğiniz bir yer var. ' Balık aşıran geçidi' Burada Ege ve Akdeniz o kadar yakın ki, rivayete göre balığı bir denizden alıp ölmeden öbür denize ulaştırabilimişsiniz.


                                           Sağda Akdeniz solda Ege denizi görülmekte

Cumartesi günleri merkezde pazar kuruluyor.  Pazar gezmeden olmaz diye hemen gittik. Tezgahlardaki meyve ve sebzeler nasıl taze ve güzel!! Tabi bir de ucuz!!!


Datça Markezi



Karabaş Otu 



Şu tezgahların güzelliklerine bakar mısınız?

Koyların hepsi bir ayrı güzel.  Özellikle Palamutbükü'ne bayıldım.  Kargı koyundaki taşlara da.....Hemen birkaç tane boyamak için aldım.  Artık yakında boyar onu da paylaşırım.


Palamutbükü


Palamutbükü


Palamutbükü


Bir de Eski Datça var ki çok nostaljik ve harika bir bölge.  Eski Rum taş evler ve dar sokaklar.... Çok beğendim.



Datça merkez ve liman meydanı çok sevimli.  Birçok kafe ve balık restoranları var. Sevgi Yolu ve devamı Serap yolu isimli yürüyüş yolları yürümek için çok keyifli.  Özellikle Sevgi yolunda doğa ile baş başasınız.  Gerçi bütün yolu yürüyemedik.  Malum kısa süre için gidince her şeyi bir arada yapmak istiyor insan.

Liman


Meşhur Badem


Serap Yolu


Sevgi Yolu



Yani aklım ve kalbim Datça'da kalarak geri geldik.  Bakalım bir daha ne zaman kısmet olur.







1 yorum:

  1. Ah şu anda oralarda olmak vardı, orada değilim ama sıcacık fotoğraflarınızla hayallere daldım bile

    YanıtlaSil