7 Nisan 2013 Pazar

Çağla Aşı Çorbası!!

Böyle bir çorbanın varlığından haberim yoktu.  Aslında çağla pek bize hitap etmeyen bir meyve.  Hiç almam, çocukluğumda da çok nadir alındığını hatırlıyorum.  Oysa baharın ilk müjdecilerinden.

Bugün ailecek dışarıda dolaşıyorduk.  Bir şeyler atıştırıp eve öyle dönelim dedik.  SAHAN Restorana gittik.  Ne yesek diye düşünürken önce biraz çorba içmeye karar verdik.  Olmazsa olmaz mercimek çorbası bir de yuvalama varmış.  Bir de çağla aşı çorbası var dediler.  O da ne ki hiç duymamışım, ama garson pek övünce biraz alayım dedim.  Eşim ve kızım mercimeği tercih ettiler.  Ama benim çorba gerçekten çok güzeldi.  Bilenler mutlaka vardır.  Tabi kızım ve eşim de birer kaşık alıp denediler, onlar da beğendi.

Resim ne yazık ki yok.  İnternette aradım ama  uygun bir resim bulamadım, benim tabağımın görüntüsü çok daha güzeldi.  Çağlalar yarıdan kesilmiş, üzerinde de safran var.  Denemediyseniz tam zamanı muhakkak deneyin derim.

Herkese güzel pazarlar.

4 yorum:

  1. hiç duymamıştım, değişiiik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilk defa duydum, ama gerçekten hoş bir çorba. Tabi tarif yok ancak internetten, ama hazır yemek daha hoş!!! Antep mutfağı imiş.

      Sil
  2. Ben de ilk kez duydum ve merak edip internete baktım.
    Hıncal Uluç 1 nisanda yazı yapmış, pek beğenmiş.
    Siz de bu kadar beğendiğinize göre denemek elzem oldu :)

    YanıtlaSil
  3. Bence de mevsim geçmeden deneyin.

    YanıtlaSil