1 Nisan 2013 Pazartesi

Peynirli Poğaça Tarifi







Malzemeler:
Bir yumurta                                                                                              125 gr oda ısısında yumuşamış tereyağ
yarım çay bardağı zeytin yağ
3 dolu yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay kaşığı tuz.
yarım paket kabartma tozu
yeteri kadar un. (2-2 1/2 bardak_ kulak memesi kıvamında olacak kadar)
(Hamuruna ince kıyılmış dereotu da karıştırılabilir).

İç Malzemesi:

Beyaz peynir
ince kıyılmış dereotu (maydanoz da olabilir)
Kalite kontrol için bu kadar pişirdim.  
Yapılışı:

Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri iyice karıştırın.  Sonra un ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun.  Hamur kaba yapışmaz duruma geldiğinde hamur olmuş demektir.  Üzerini bir bezle ya da streç film ile örtüp buz dolabında yarım saat kadar bekletin.  

Dolaptan çıkartınca tekrar kısaca yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde açın.  İçini koyup kenarlarını iyice kapatın. Üzerine yumurta sürüp çörek otu serpip daha önceden 180-200 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Poğaçaları yaptıktan sonra üzerine yumurta sürmeden sadece çörek otu serpip ya da serpmeden dondurabilirsiniz.  Bir misafir geleceği zaman, ya da pazar sabah kahvaltısına bir değişiklik olsun diye donmuş poğaçaların üzerine yumurta sürüp önceden ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz.  Donmuş olduklarından biraz daha uzun tutmak gerekebilir.  İsterseniz oda ısısında açılmasını da bekleyebilirsiniz.  Ama ben genelde donmuş olarak hemen fırına koyuyorum çok güzel pişiyorlar.


Poğaçaları şimdi pişirmiyorum.  Çünkü hafta sonu misafirlerim var onlar için hazırladım.  Hepsini bu şekilde üstlerini örterek donduracağım.  Hafta sonu pişirince resimlerini yayınlarım.

Afiyet olsun...........

1 yorum: