9 Şubat 2013 Cumartesi

Ayvalı Kek

Geçen gün birkaç ayva almıştım.  Okuduğum bir tarifi yapacaktım.  Ayva çorbası...  Daha önce hiç duymamıştım, ilginç geldi.  Bazen ayvalı yemek yaparım, ayvalı ızgara sebze yaparım ama çorba nasıl olur diye düşündüm. Yapmaya kararlıydım, bir türlü fırsat olmadı.  Bugün o ayvalar kekin içine girdi. İşte tarifi...

Ayvalı kek için malzemeler:

3 yumurtanın sadece beyazı
1 tam yumurta
9 kaşık toz şeker (çok tepeleme değil)
9 kaşık un ( çok tepeleme değil - yarısı beyaz yarısı tam buğday unu kullanıyorum)
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 limon suyu
2 yemek kaşığı zeytin yağ

2 ayva rendelenmiş
1 fincan rendelenmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:

Rendelenmiş ceviz ve ayvaları tarçın ile karıştırıp hazırlayın.
Yumurta, şeker ve vanilyayı çırpın, elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip kısaca karıştırın.  Limon suyu ve zeytin yağını ekleyip karıştırdıktan sonra ayva rendesini de katarak kaşıkla karıştırıp yağlanmış fırın kabına alın.

Daha önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 30-32 dakika pişirin. Yanına bir top sade dondurma da fena gitmez hani.

Afiyet olsun.




1 yorum:

  1. ayva yemeklere çok yakışıyor da çorbasını hiç duymamıştım ama neden olmasın keki de kışa yaraşır olmuş gördüğüm kadarıyla afiyet olsun

    YanıtlaSil