24 Nisan 2013 Çarşamba

Kuru İç Bakla Çorbası

Bugün kilere bir göz atıp malzeme tüketme işlemi yapmak istedim.  İç bakla kavanozu bana bakınca hemen iç bakla çorbası yapsam diye düşündüm.  Sulu fava gibi bir çorba olmasın diye de içine bir adet havuç, sarımsak ve salça da koydum.  Güzel bir çorba oldu bence.  Eşim ve kızım da beğendi.

Malzemeler:
bir adet soğan
iki diş sarımsak
yarım demet dereotu
bir su bardağı iç bakla
bir kahve fincanı yulaf ezmesi
bir adet havuç
bir yemek kaşığı domates salçası
tuz
kırmızı pul biber 
su


Yapılışı:
Soğan, havuç ve dere otlarını küçük kesip bütün malzemeleri tencereye koyup iyice pişirdikten sonra el blenderinden geçirip üzerine bir tutam dere otu koyup servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.




9 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor ...

    YanıtlaSil
  2. Zehra'cım iç baklayı çok severim çorbasını yapmak aklıma gelmezdi ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten güzel oldu, evdekiler de çok beğendi.

      Sil
  3. Gerçekten de çok lezzetli oluyor...
    http://aysegulkumova.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Hiç duymadım paylaşım için teşekkürler
    Denemek lazım
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Doğaçlama çıkan bir çorba. Ben de ilk kez yaptım. Yorumun için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Bende kuru iç bakla var hala. onunlada çorba yapılsa olur mu ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten kuru iç bakla ile yaptım. Aslında ben eksik yazmışım. Haklısın tam da taze iç bakla mevsimi. Ama ben kuru demek istemiştim. Hemen düzeltmemi de yapayım. Sevgiler.

      Sil