Malzemeler:
bir adet soğan
iki diş sarımsak
yarım demet dereotu
bir su bardağı iç bakla
bir kahve fincanı yulaf ezmesi
bir adet havuç
bir yemek kaşığı domates salçası
tuz
kırmızı pul biber
su
Yapılışı:
Soğan, havuç ve dere otlarını küçük kesip bütün malzemeleri tencereye koyup iyice pişirdikten sonra el blenderinden geçirip üzerine bir tutam dere otu koyup servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Ellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor ...
YanıtlaSilZehra'cım iç baklayı çok severim çorbasını yapmak aklıma gelmezdi ellerine sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilGerçekten güzel oldu, evdekiler de çok beğendi.
SilGerçekten de çok lezzetli oluyor...
YanıtlaSilhttp://aysegulkumova.blogspot.com/
Teşekkürler canım..
YanıtlaSilHiç duymadım paylaşım için teşekkürler
YanıtlaSilDenemek lazım
Ellerine sağlık
Sevgiler
Doğaçlama çıkan bir çorba. Ben de ilk kez yaptım. Yorumun için teşekkürler.
YanıtlaSilBende kuru iç bakla var hala. onunlada çorba yapılsa olur mu ki?
YanıtlaSilZaten kuru iç bakla ile yaptım. Aslında ben eksik yazmışım. Haklısın tam da taze iç bakla mevsimi. Ama ben kuru demek istemiştim. Hemen düzeltmemi de yapayım. Sevgiler.
Sil