27 Haziran 2013 Perşembe

Mezunlar Buluşması.

15 Haziranda eski mezunlar okulumuzda buluştuk.  Ülkemizdeki olaylar nedeniyle içimiz biraz buruk da olsa buluşmak iyi geldi. Akşamına da sadece bizim sınıf İstanbul Yelken'de akşam yemeği ile devam ettik.  Ancak o akşam büyük olaylar bizi oldukça üzdü.  Zaten sonra da fazla kalamadık, dağıldık.  Bu postu o nedenle o zaman yayınlamak istememiştim.

Okul bahçesinden çektiğim birkaç fotoğraf:





Her 5 yılda bir bu buluşma yapılıyor.  Yani bu yıl, sonu 3 ve 8 ile biten sınıflar buluştuk.  65inci yılını kutlayan mezunlar da vardı. Her sınıf için ayrı bir masa oluşturuluyor.  Açık büfe yemeklerimizi ve tatlılarımızı yedikten sonra, okul tiyatro salonunda toplanılıyor. Her sınıf tek tek sahneye çağrılıyor.  Sınıf sekreteri de bir konuşma yapıyor.  Ben okuduğum sıralarda okul sadece kız okuluydu. 20-25 yıl kadar önce kız-erkek karışık eğitime başlandı.  İlk zamanlarda sadece 1-2 erkek mezun oluyordu.  Biz ablalar da epey tezahürat yapıyorduk bu azınlıklara!!  Gerçi hala öyle ya!! Tabi en genç mezunlarda erkek sayısı epey artmış durumda.

Genelde masalar ve büfe bahçeye hazırlanırdı.  Bu sefer yağmur olasılığı olduğundan spor salonuna hazırlanmıştı. Tiyatro salonundaki bu tören bittikten sonra bahçede çaylarımızı içip dağıldık.


5 yıl sonraya daha keyifli ve sağlıklı buluşmak dileği ile..........Bu arada ben de 45 inci mezuniyet yılımı kutladım!!!

25 Haziran 2013 Salı

Şeftalili Puding

Yazın sıcakta hafif tatlı iyi gidiyor.  Bu sefer şeftalili puding yapmak istedim.  





Malzemeler:  

500 ml süt
bir tepeleme yemek  kaşığı pirinç unu
bir tepeleme yemek kaşığı nişasta
6 tatlı kaşığı toz şeker (daha tatlı isterseniz miktarı arttırabilirsiniz)
bir paket vanilya
2 şeftali (püre haline getirilmiş)
1 tatlı kaşığı tereyağ (ben yağ koymuyorum ama koyulunca hem daha lezzetli hem de görüntüsü daha parlak oluyor)

Yapılışı:

Kuru tencereye pirinç unu, nişasta ve toz şekeri koyup iyice karıştırın.  Sonra sütü ekleyip ocağı açın.  Şeftali püresini de ekleyerek karıştırarak pişirin.  Vanilyayı ekleyin.  Piştikten sonra ateşi kapatıp tere yağını katabilirsiniz.  Sıcak haldeyken karıştırarak yağın erimesini sağlayın ve kaplara döküp soğutun.

Afiyet olsun.







23 Haziran 2013 Pazar

22 Haziran 2013 Cumartesi

?????

Halka açık yerde elinde karanfille gezen halka su mu sıkmak gerekiyor!!! Çocukların ve güzel bir topluluğun üzerine su sıkmak, taciz etmek nasıl bir vicdandır???? KINIYORUM.................

Kuzguncuk Sahili

Bu sabah bir arkadaşımız Kuzguncuk sahilinde kahvaltıya gitme fikrini iletince,  gidelim dedik. Uzun bir süredir pek bir şeylerden keyif alamaz olmuştum.  Boğaz'da sahilde vakit geçirmek gerçekten biraz keyif verdi.







Boğazdaki gezi teknelerini ve motorları izleyerek kahvaltımızı yaptık.






Sık sık ziyaretçilerimiz de vardı.  O kadar alışmışlar ki insanlara, uzun süre orada öylece duruyordu martılar. Konuştuğunuzda hiç kaçmadan seyrediyorlar.  Ben de rahatça resimlerini çekebildim.




Hava sıcak olmasına rağmen deniz kenarı oldukça serindi.  Hırkalarla bile biraz üşüdük.

Eve geldiğimizde bir davet daha aldık!  Komşumuz torununun doğum gününe davet etti.
Bahçede bir pasta kesilecek diye gittik.  Ama orada da bizi açık büfe bekliyordu!!  Komşumun ellerine sağlık.  Ama böylece birkaç günlük beslenmemizi kısa bir sürede tamamladıktan sonra artık evdeyiz.










Nice mutlu yıllara diyorum, afacan komşuya.







19 Haziran 2013 Çarşamba

Kuru Fasulye Ezmesi...


Daha önce de yazmıştım.  Fasulye, nohut haşlayıp onları küçük kaplara bölüp dondurmak iyi oluyor. Gerekli olduğunda ya pilava katıyorum, ya da salata yapıyorum.  Bir gün önce yine fasulye ıslatmıştım.  Ancak haşlayıncaya kadar biraz fazla beklediler suda.  Bu nedenle de haşlanınca biraz fazla yumuşadılar.  Bakalım dolapta soğuduğu zaman ne olacak diye bıraktım.  Ertesi gün maalesef birbirleriyle fazla samimi olmuştu fasulyeler!!  Ne yapabilirim diye düşündüm ve blenderden geçirmeye karar verdim. Sonuçta güzel bir salata, ya da meze demek lazım, çıktı ortaya.


Malzemeler:

Kuru fasulye (iyice haşlanmış!!)
Zeytin yağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kuru nane
Kuru fesleğen
Yoğurt

Yapılışı:

Yoğurt hariç, diğer malzemelerin hepsini robotta iyice çekin.  Biraz macun kıvamında oluyor.  Sonra buna yaklaşık üçte biri kadar yoğurt koyup iyice karıştırın.  Üzerini nane ve pul biber ile süsleyin.

Afiyet olsun.



17 Haziran 2013 Pazartesi

Kabak Salatası...


Biraz kafa dağıtmaca!!! Yazmak iyi gelir diye düşünerek...

Daha önce Marmaris, Selimiye köyüne yaptığım geziden bahsetmiştim..  Çok keyifli bir tatildi.  Bir gün de Bozburun'a gittik. Selimiye'ye minibüsle 5 dakikalık mesafede.  Biraz dolaştıktan sonra deniz kenarındaki bir restorana oturduk.  Bu kabak salatasını da orada yedik ve çok beğendik.  Nasıl yapıldığının tarifini tabi ki alamadım. Tatilimizi bitirip eve gelince,  içinde olabilecekleri düşünerek yaptım ve gerçekten aynı lezzet oldu.  Yaz için çok güzel bir salata, ya da zeytin yağlı yemek, nasıl isimlendirirseniz.  Onlar kabak salatası diyorlardı.


Malzemeler:

4 adet kabak
Semiz otu (bir demetten biraz az)
bir orta boy kuru soğan
zeytin yağ (3-4 yemek kaşığı)
tuz,
toz şeker (bir tatlı kaşığı)
bir adet limon
çok az su

Yapılışı:

Kabakları soyduktan sonra, küp küp doğrayın.  Semiz otlarını sapları ile birlikte 2-3 santimlik parçalar halinde kesin.  Kuru soğanı küp doğrayın.  Limon hariç, diğer malzemeleri tencereye koyup iyice karıştırın.  Zeytin yağının da sadece bir kaşığını koyun.  Çok az suyu ekleyin. Ben düdüklüde 4 dakika kadar pişiriyorum.
Piştikten sonra bir kaseye alıp, üzerine geri kalan zeytin yağını ve bir limonun suyunu koyup hafifçe karıştırın.
Soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.





9 Haziran 2013 Pazar

Yorumsuz...

Bu yazıma yorum yapılmamasını rica ediyorum, yapılsa da zaten yayınlamayacağım. Teşekkür ederim:..

Perşembe akşamı Bağdat Caddesindeydim...






Şarkılar söyleyip eğlenerek epey yürüdük.  Arabalar da bayrak ve alkışlarla ve tabi korna ile eşlik ettiler.

Keyifle yürüyüp sonra evimize geldik.






Cuma günü iş günümdü, akşam biraz erken çıkıp eve geldim.  Hemen bir şeyler atıştırıp, üstümüzü değişip Taksime gittik.  Evden 3 kitap seçtim okuduklarımın arasından ve gezideki çocukların kitaplığına götürdüm.  Metroya binip Taksim'e gittik.  Taksimde kapılar açılınca yol boyunca sessiz duran insanlar metro boşalırken coşku ile alkış tutmaya başladı.  Hepimiz alkış tutarak meydana çıktık.  Sonra Gezi Parkına gidip kitaplarımızı verdik.







Çok güzel bir yaşam kurmuşlar kendilerine.  Ne yaptığını bilen dik duruşları ile kutluyorum o gençleri.









Şarkı söyleyip halay çeken gençler ve bütün halk aslında kötü bir şey istemiyor ki.  Sadece oraya bina yapılmasın ve biraz daha güzel ve yumuşak bir lisanla konuşulsun. Şiddet her zaman şiddet ile karşılık bulur.  Bu şarkı söyleyen, dans eden, yürüyen insanlara biraz kulak vermek gerek diye düşünüyorum.


Bu ülke, bu dünya hepimizin.  Bu hayata da bir kez geliniyor ne yazık ki.  Olmadı baştan tekrar deneyelim diye bir durum  yok!!  Neden kardeşçe birbirimizi anlayarak huzurlu olamayız.  Daha önce Göztepe Parkı'nın resimlerini paylaşmıştım.  Burası da neden bina yapılmadan, öyle güzel bir park olmasın ki?  Bugün Hürriyet Pazar'da Gülse Birsel'in yazısını okudum.  Özellikle Turgut Özal ile ilgili olan yazısının herkes tarafından okunmasını dilerim.

Ülkem için, tüm insanlar için güzellikler diliyorum.  Daha güzel yazıların paylaşılacağı günlere kadar sevgi ile kalın.

8 Haziran 2013 Cumartesi

Profil Resmi

Daha önce kullandığım profil resmi, internetten bulduğum ve beğendiğim bir resimdi.  Blog yazmaya ilk başladığımda bu resmi kullanmıştım.  Bugün eşimle kahve içerken kendi fincanımın resmini çekip koymak geldi aklıma.  Bence daha iyi oldu. Üstelik bu fincanın anlamı da önemli.  Bunlar evlenirken almış olduğum fincanlar.  Yani yılların fincanı!!  Çok uzun zamandır bunları kullanmıyordum.  Özlemişim fincanlarımı.  Biraz nostalji yaptık eşimle.  Bu arada profil resmimi de bu şekilde değiştirmiş oldum.



3 Haziran 2013 Pazartesi

Nasıl Olursa Olsun Hepsi Güzel....

Birkaç güzel ve değişik ağaç resmini paylaşmak istedim. 








 Hepsi güzel ama bunun gölgesi muhteşem.


Sevgiyle kalın...........

1 Haziran 2013 Cumartesi

Orkidemin Son Hali


Cam kenarına geçirince bir senedir açmayan orkidem süper oldu.  

İşte görüntüler.