21 Ocak 2013 Pazartesi

Zeytinyağlı Fesleğenli Yeşil Mercimek


Yeşil mercimek bizim evde çok sevilir.  Bu değişik şeklini geçen gün misafirlerime de yaptım, çok beğenildi. Sizinle de paylaşmak istedim.
Yeşil mercimeği bir de böyle deneyin.............


Malzemeler:

1 1/2 su bardağı yeşil mercimek.
1 orta boy kuru soğan (küp kesilmiş)
1-2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
2-3 yemek kaşığı zeytin yağ
1 yemek kaşığı kuru fesleğen
tuz
karabiber.
3-4 dal taze fesleğen (ince kıyılmış)

Yapılışı:

Tencereye zeytinyağ, küp kesilmiş soğan, ezilmiş sarımsak, domates ve biber salçasını koyup iyice karıştırın.  Daha önceden tuzlu soğuk suda ve sonra süzülüp bir süre de sıcak suda bekletilen yeşil mercimekleri iyice süzüp tencereye ilave edin.  Tuz, karabiber ve kuru fesleğeni de ekleyip üzerine yeteri kadar suyunu koyup pişirin.  Piştikten sonra tencereden tabağa almadan, ince kıyılmış taze fesleğeni ilave edip karıştırıp çok kısa bir süre daha kaynatıp tabağa alın.  Üzerine daha sıcakken bir-iki yemek kaşığı zeytinyağ gezdirirseniz daha lezzetli olur.  Soğuduktan sonra üstünü taze fesleğen yaprağı ile süsleyin.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder