30 Mart 2013 Cumartesi

Floransa Gezimiz (Nostalji)

Dün akşam eski resimleri karıştırıyordum.  Eski resimlere bakmak hem güzel hem de biraz hüzün veriyor insana.  Hüzünlü kısmı bir tarafa bırakıp yıllar önce gittiğimiz Floransa resimlerimizi buldum.  Güzel bir geziydi.  
Münih aktarmalı gitmiştik.  Münih'te birkaç saat geçirdikten sonra Floransa uçağına gitmemiz anons edildi. Kapıya gittiğimizde Floransa yolcuları olarak büyük şaşkınlık yaşadık.  Çünkü karşımızda otobüsten az büyücek, yerden neredeyse bir metre yükseklikte minicik bir uçak bizi bekliyordu.  Herkeste bir söylenme başladı bu nasıl uçak diye.  Uçağa girince daha da bir şaşkınlık yaşadık.  Uçağın bir tarafında tek sıra koltuk, diğer tarafında ise ikili koltuk sırası mevcut.  Bildiğimiz bütün duaları ederek yerimize oturduk.  Alpler'in üzerinden geçerken neredeyse el sallasak aşağıdakiler görecekti.  Ve sonunda Floransa için alçalmaya başladık anonsu yapıldı.  Zaten alçaktan uçan uçağımız iyice alçalarak Floransa semalarında süzüldü ve evlerin arasında minik bir hava alanına indiği gibi 50 metre içinde durdu.  Eh artık Floransa'da idik.  Dönüşü düşünmek istemiyordum.

 Michael Angelo tepesinden Floransa görünüşü Ortada görünen kubbe Duomo.  Floransa'da ondan daha yüksek bina yapılmasına izin verilmiyormuş.

Şehir merkezindeki otelimize yerleştik.  Otel çok eski bir bina idi.  Banyo yenilenmiş, konfor tam ama tamamen eski tarz döşeli çok nostaljik güzel bir oteldi.  Her akşam otele döndüğümüzde, yatak kenarlarında "iyi geceler" yazılı paspaslar buluyorduk.  Bir de yatağın üzerine bırakılmış bir kaç küçük çikolata paketi.

Gittiğimiz firma bizi çok güzel ağırlamıştı.  Tanrım ne çok yemek yiyorlar.  Yemek yemekten helak olduk. Bebek enginarlar ile orada tanıştım.  Lale boyutundaki enginarları uzunlamasına ikiye kesip una bulayıp kızartılmış olarak yiyorlar.  Bir süre sonra o firmadan Türkiye'ye gelen kişi bizdeki enginarları görünce çok şaşırmıştı.

İşten arta kalan zamanımızda Floransa'yı biraz gezme fırsatı bulabilmiştik.  Her tarafı tarih kokan bu şehri aslında birkaç günde gezmek mümkün değil.
Meşhur eski köprüleri (Ponte vecchio) Kuyumcular ile dolu bir köprü
Arno nehri üzerindeki birçok köprüden biri
Bu da meşhur pazar yerleri
Duomo'dan görüntüler
Tabi bir miktar alışveriş de yaptık.  Özellikle onların her yemekten sonra içtikleri grappa içkisinden almayı da ihmal etmedik.

Dönüş tabi yine o küçücük uçakla Münih ve oradan İstanbul olarak gerçekleşti.  Bizim bu Florans gezimizden kısa bir süre sonra yeni hava alanları açıldı.  Kısmet işte.....












2 yorum:

  1. Floransa nasıl güzeldir..düşündüm gideli tam 12 yıl olmuş vay be:) gezmek çok güzeeel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim de gideli 21 olmuş!!!Düşünmemek en iyisi..Gezmek gerçekten çok güzel.

      Sil