
Malzemeler:
Hindi göğüs (bir paket)
Bir büyük soğan
2 dilim ekmek (ıslatılmış ve suyu iyice sıkılmış)
Bir çay bardağı kadar galeta unu
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Tuz
Karabiber
Bir yumurta
Bir tatlı kaşığı domates salçası
Yapılışı:
Hindi göğsünü yıkayıp fazla suyu gitsin diye kuruladıktan sonra kabaca küp küp doğrayın. Soğanı da iri parçalar halinde doğrayın. Ekmekleri de ıslattıktan sonra iyice sıkıp parçalara ayırın. Eğer robot hepsini alabiliyorsa bütün malzemeleri robota koyarak birlikte çekin. Eğer robot hepsini almıyorsa, malzemeleri tek tek değil karışık olarak çekin. Tek et çekince sert oluyor, bu nedenle soğan ve ekmek karışık çekmek daha iyi sonuç veriyor.
Sonra bu karışımın içine, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber, salça ve zeytin yağını da koyarak yoğurun.
Bir tencereye salçalı su hazırlayın ve kaynamaya bırakın. Köfteleri yuvarladıktan sonra kaynayan salçalı suya atın. Hepsi bu kadar.
Yanına patates püresi de iyi olur.
Afiyet olsun.
hiç yemedim ama merak ettim doğrusu. İzlemeye aldım bloğunuzu. Ben de bloğuma beklerim.
YanıtlaSilwww.bakbuharika.com
Çok güzel oluyor tavsiye ederim. Sizin blogu daha önce izlemeye almıştım. Beni izlediğiniz için de teşekkürler.
Sil