Bir paket hindi göğüs kuşbaşı
bir orta boy soğan
2-3 dal taze biberiye
5-6 dal maydanoz
bir yemek kaşığı domates salçası
bir yemek kaşığı biber salçası
tuz,
karabiber
1-2 yemek kaşığı zeytin yağ
Yapılışı:
Hindiyi önce yıkayıp iyice süzülmeye bırakın. O sırada soğanı ortadan kesip ince halka şeklinde doğrayın. Maydanozları ince kıyın. Biberiyeleri saplarından ayırın. Diğer malzemeler ve baharatları karıştırıp, süzülen etlerin üzerine koyup iyice karıştırın ve torbaya koyun. Torbanın ağzını etlerin bir miktar üzerinden iyice bir iple bağlayın ve torbayı bir borcamın içine yerleştirin. Tabi torbaya iğne ile 3-5 delik açmayı unutmayın. Bu şekilde buzdolabında biraz marine olması için bekletin. Pişireceğiniz zaman fırını daha önceden 180 dereceye ısıtın. Yemeği fırına koyduktan sonra 200 dereceye çıkartın ve yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Fırından çıkartınca torbayı kesip içinden yemeği servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Zehra'cım ellerine sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilÇok pratik olmuş. Ellerine sağlık
YanıtlaSilZehra hanım elinize sağlık bende bu gün poşette tavuk yaptım hem ortalık kirlenmiyor hemde lezzetli oluyor hindi etini hiç denemedim..
YanıtlaSilBloğunuzu izlemeye aldım benim bloğumada beklerim...
poşette yemek pişirmek hem kendi suyu ile piştiği için leziz ve hem de pratik, elinize sağlık.
YanıtlaSil