19 Ocak 2013 Cumartesi

Konser

17 Ocak Perşembe akşamı Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrasının (BİFO) konserindeydik.  Bu seferki şef Gürer Aykal'dı.  Daha önce hep Gürer Aykal şeflik yapıyordu.  Ama son birkaç yıldır Sascha Goetzel isminde Avusturya'lı bir şef orkestrayı idare ediyor. Gürer Aykal Onursal Şef olarak bazı konserlere geliyor ve onu görmekten mutlu oluyoruz.

İlk eser Zeynep Gedizlioğlu isminde genç bir sanatçının bestesiydi. Bestenin adı " Kayıp Sessizliğin Anısına Rağmen" ve bu eser Borusan Kültür Sanat tarafından sipariş edilmiş.  Besteci çok zarif genç bir hanımdı. Daha nice bestelere diyorum.

Sonra iki piyanist kardeşleri dinledik.  Katia ve Marielle Labéque kardeşler.  Çok neşeli iki hanım.  Konser kitapçığında sahnede çok enerjik oldukları yazılıydı, gerçekten de çok enerji dolular.  Piyano çalarken büyük keyif aldıkları izleyiciye yansıyor. Aradan sonra ise Çaykovski'nin 3. senfonisini dinledik.

Tabi bir konser günü klasiği olarak evde hızlı bir şeyler atıştırıp, saat 20:00 deki konsere 17:30 da evden çıktık!!  Köprü bu malum, bize neler sunacağı belli olmaz.  Sanki yolculuğa çıkar gibi birer şişe suyumuzu alıp yola koyuluyoruz. Tabi oraya gittiğimizde önce park sorunu yaşanıyor,  sonra salona doğru yürüyüş. Otopark ile konser salonu epey mesafeli.  Soğuk havada üşüyerek yürürken yol üstündeki kestanecilerin kokusu insanı ısıtıyor.  Mis gibi kestane kokusu eşliğinde salona ulaştığımızda tabi ki acıkmış olarak birer tavuklu sandviç ve çay alıyoruz.  Sonra konser saatini beklerken tanıdık yüzlere merhaba deyip sohbet ediyoruz.  Bifo abonesi olarak senelik bilet alındığından salonun çoğunluğu tanıdık yüzler oluyor.  Genelde konserler ayda bir ya da bazen iki oluyor. Bu ay artık bitti, darısı Şubat ayındaki konserin başına.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder