31 Ocak 2013 Perşembe

Karnıbahar Graten

Karnıbahar kışın en güzel sebzelerinden biri bana göre.  Genelde salatasını yapıyorum.  Karnıbaharı ve havuçları buharda haşlayıp, üzerine zeytin yağ, limon gezdirip ince kıyılmış dereotu serpiyorum.

Ama bu sefer karnıbahar graten yaptım. 


Malzemeler:
1 orta boy karnıbahar 
2 adet havuç
1/2 çay bardağı zeytinyağ
3 yemek kaşığı un
2 1/2 bardak süt
1 yemek kaşığı kuru fesleğen
tuz
karabiber
rende kaşar
toz kırmızı biber




Yapılışı:

Karnıbahar ve havuçları buharda haşlayın.  

Beşameli için zeytin yağ ve unu karıştırdıktan sonra sütü ilave ederek muhallebi kıvamında pişirin.  Tuz kara biber ve fesleğeni ilave edip karıştırın.  Bu beşamelin bir kısmını haşlanmış karnıbahar ve havuçlarla iyice karıştırıp bu karışımı fırın tepsisine alın.  Kalan beşameli üzerine yayın.  En üste kaşarpeyniri rendesini yayın. Üzerine toz kırmızı biber serpip daha önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.  


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder