27 Ocak 2013 Pazar

Tuzlu Atıştırmalık

Kolay tuzlu atıştırmalık için malzemeler:

Malzemeler:
1 1/2 su bardağı tam buğday unu
1 bardak beyaz un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kekik ve kuru fesleğen
1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber

1 adet yumurta
1/2 su bardağından biraz az zeytinyağ
1/2 çay bardağı soğuk su
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası

Yapılışı:

Kuru malzemeleri bir kaseye koyup iyice karıştırın. Yumurta, yağ, su, ve salçaları robotta karıştırın.  Fazla çırpmaya gerek yok.  Üzerine kuru karışımı ekleyin.  Bir hamur topu yapın.  Üzerini örtüp yarım saat buz dolabında bekletin.

Bir fırın tepsisine yarım santim kadar kalınlıkta yayın.  İstediğiniz büyüklükte kareler halinde kesin. Üzerlerine çatal ile delikler açın.  Böylece hem daha iyi kabarıp pişer hem de görünüşü güzel olur.  Hamura zeytin veya rendelenmiş peynir de katabilirsiniz.  Ben bu sefer katmadım.

Daha önceden 170-180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin.

Şu anda fırında pişmekte çıkınca resmini ekleyeceğim.
Ve pişti,

Afiyet olsun.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder