2 Ocak 2013 Çarşamba

Yeni Yıl



 (Geçen yıldan bir görüntü)

Yılbaşı geldi geliyor derken yeni senenin iki günü geçti bile.  Bu sene tüm dünyaya, tüm insanlara güzellikler getirsin.

Yılbaşı gecesini  ailece evde geçirdik.  Televizyon izleyerek.  Aslında çocukken yılbaşının anlamı çok daha büyüktü.  Gece 12'ye kadar oturmak büyük bir olaydı!  Tabi benim çocukluğumda televizyon olmadığından radyo dinleyip oyun oynayarak geçerdi gece.  Özellikle rulet oynamak çok eğlenceli olurdu. Bahçemizde kocaman bir çam ağacı vardı.  Oradan aşağı sarkmış küçük birkaç dal kesilip bir abajurun etrafına bağlanarak çam ağacı oluşturulurdu.  Bir önceki yılbaşından sonra kutusuna kaldırılmış renk renk ve değişik biçimdeki yılbaşı süsü toplar kutularından çıkartılıp çam dallarına takılırdı.  Küçük pamuk parçaları da kar yağmış havasında çamın üzerine serpiştirilirdi.  Tabi soba üzerinde pişen kestaneleri de unutmamak gerek!!.

Oysa şimdi öyle mi?  Bir bakıyorsun saat 12 olmuş bile......Ama bu zamanın da çok güzellikleri var.  Mağazaların ve sokakların süslerine bayılıyorum.  Her taraf ışıl ışıl.  Çok farklı bir yıl olacakmış gibi bir his geliyor insana. Umarım bütün kötülükler herkes için geride kalır.  Çok zor gibi gözükse de tüm Dünya'da savaş olayları biter.  Dünya'mız çok güzel, neden huzurumuzu kaçırırız ki? Herkes kendi hakkından fazlasını istemese, çevresine ve doğaya daha saygılı davransa, kimse başkasının huzurunu kaçırmasa............Keşkeler o kadar çok ki...........................!!!!!!!

Umarım bu sene bütün dileklerim hem ailem hem de ülkem için gerçek olur.  Kim bilir.........Umutla ve merakla bekliyorum....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder