20 Ocak 2013 Pazar

Un Kurabiyesi

Bugün un kurabiyesi yapıyorum.

Aslında çok basit yapımı, sadece hamurun kıvamını iyi tutturmak gerek.

Malzemeler:

190 gr tereyağ (bir kısmı zeytin yağ koyulabilir)
325 gr un  (6 1/2 kahve fincanı)
75 gr pudra şekeri  ( 1 1/2 kahve fincanı)

üstüne kullanmak için de 2 kahve fincanı kadar pudra şekeri.

Bir kaba erimemiş ama yumuşamış tereyağ ve pudra şekerini koyup karıştırın sonra unu da ekleyerek iyice yoğurun. Hamur çok yumuşak olmamalı.  Çok sert de olmamalı.  

Sonra bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp top gibi yuvarlayarak yağlanmış fırın tepsisine ( ya da yağlı kağıt koyulmuş) aralıklı dizin.  Tepsiyi, daha önceden orta ısıda (170-180) ısıtılmış fırına koyup ısıyı yarıya (yaklaşık 100 dereceye) indirin.  Bu şekilde 25-30 dakika pişirin.  Üstlerinin sararmamasına dikkat etmek gerekir.  Fırından alınca bir kaba koyulmuş 2 kahve fincanı pudra şekerine bulayarak bir tabağa dizin. Soğumaya bırakın.

Un kurabiyeniz hazır.

Afiyet olsun.

Bir vakitler çok yapardım.  Uzun zamandır yapmıyorum, biraz nostalji olsun dedim.  Epey muzır bir kurabiye ama arada bir fark etmez.............




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder