6 Mayıs 2013 Pazartesi

Çilekli İrmik Tatlısı

Sütlü irmik tatlısını sevmeyen yoktur bence.  Ben de daha önce yazmıştım tarifini. Bazen irmik ayarı tutmayınca ya çok katı ya da çok sulu oluyor.  Sonuçta 100 ml süt için 1 yemek kaşığı irmik hesabını buldum. Miktarı istediğiniz kadar arttırabilirsiniz.  Ben genelde 500 ml'lik süt ile yapıyorum, yani 5 yemek  kaşığı irmik koyuyorum.  Şeker de 4 veya 5 tatlı kaşığı bizim için yetiyor.  İsteyen daha fazla da koyabilir. Bir paket de vanilya ilavesi ile tatlıyı pişiriyorsunuz.



Daha önceden yaklaşık 20-25 adet çileği az miktarda pudra şekeri ile robotta iyice püre haline getirin.  Tatlı kaynamaya başladığında çilek püresini de ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra kalıba dökün.  Bir gece buz dolabında beklerse daha iyi oluyor.  En az 5-6 saat beklemeli. Yanına bir top dondurma da iyi gider.

Afiyet olsun.










9 yorum:

  1. biz de çok severiz, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık.afiyet olsun.Ben çilek püresini kaynattıktan sonra sos gibi üzerine döküyorum.O da ayrı bir güzel oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da güzel bir fikir. Yorumuna teşekkürler.

      Sil
    2. Benim ismim de Zehra .Adınızın anlamını biliyor musunuz?.Bir öğrencim söylemişti.kendisi Lübnan'lıydı. İlkbaharda ağaçlar çiçek açtığında çok güzel olur.Parıldarlar.Bir de Zühre yıldızı oda parlak bir yıldız.sevgiyle kalın.Ben adımın anlamını öğrendikten sonra adımı çok sevdim.

      Sil
    3. Aslında benim iki ismim var. Zehra Bilge. Zehra anneannemin adıydı. Esas Bilge'yi kullanıyorum. Zehra blogumda kullandığım ismim. Anlamını da bilmiyordum. Çok teşekkürler bu bilgi için. Sevgiler.

      Sil
    4. Bu yazıyı yazdıktan sonra internette araştırma yaptım.Zehra ay yüzlü anlamına geliyor .Bilge adı da güzel.Ben 17 yıl felsefe grubu öğretmenliği yaptım.Filozof bilge kişi.nereden baksanız iki adınız da anlamlı Sevgiyle kalın.

      Sil
  3. Ellerinize sağlık , nefis görünüyor.. Benimde çok sevdiğim tatlılardandır..

    YanıtlaSil
  4. nefis görünüyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar blogunuzu yeni keşfettim...
    Ellerinize sağlık...Çok lezzetli görünüyor...
    İrmik tatlısının çilekle yapılmış haline bayıldım güzel bir renk çıkmış ortaya...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil