5 Mayıs 2013 Pazar

Sebze Buketi

Yaz sebzeleri başlayınca bizde de ızgara ya da fırında sebze buketi tüketimi artıyor.  Kızartma pek yapmıyorum.  Tavuk ya da balığın yanına sebze buketi ile güzel bir öğün oluyor.

Malzemeler:

bir adet kabak
bir adet patlıcan
bir orta boy kuru soğan
bir küçük havuç
tuz-karabiber
1 yemek kaşığı zeytin yağ
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
kırmızı pul biber.



Yapılışı:

Patlıcanı alacalı soyup küp doğrayın.  Kabağı soyup küp doğrayın. Kuru soğanı iri küp şeklinde doğradıktan sonra baharatları ve yağı ekleyip iyice karıştırın. Tavada kısık ateşte arada karıştırarak pişmeye bırakın.  Bu arada havucu ayıkladıktan sonra, havuç soyucu ile ince şeritler çıkartın.  Sebzeler yumuşamaya başlayınca havuç şeritlerini ekleyin.  Bir süre de öyle pişirdikten sonra tavanın altını kapatın.  Biraz daha fazla tutup kızarmasını da sağlayabilirsiniz.

Aslında biraz vakit varsa bu karışımı çiğ olarak borcama koyup önceden ısıtılmış fırında, fırının ızgarasını yakarak 15-20 dakika kadar pişiriyorum.  Bu şekilde biraz daha kızarıyorlar.  Acele olunca tavada tercih ediyorum.

Sıcakken üzerine kaşar peyniri rendeleyerek de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.









1 yorum: