7 Mayıs 2013 Salı

Salçalı Tavuk Köftesi

Beyaz et olarak bizde tavuk göğüs çok tüketilir.  Bu durumda sürekli değişik çeşit yapmak gerekiyor.  Bu sefer tavuk köftesi yaptım.  Yanında da patlıcanlı pilavla çok iyi gitti.  Yapılışı da çok kolay.


Malzemeler:

tavuk göğüs (derisiz, ben iki adet göğüsten yaptım.  Yaklaşık 15 -16 köfte oluyor).
bir orta boy kuru soğan
bir dilim ekmek
bir çay bardağı galeta unu
2-3 yemek kaşığı zeytin yağ
bir yumurta
karabiber
tuz
kırmızı pul biber

Hepsini birlikte robotta çekin.  Köfteleri yapın.

Yapılışı:

Bir tencereye zeytin yağ, bir büyük kaşık salça koyun.  Bir adet çarliston biberi küçük doğrayın, bunu da tencereye ilave edip biraz çevirin sonra üzerine su ilave edip kaynamaya başlayınca köfteleri içine atın. Pişmeye bırakın.  Ben düdüklü kullanıyorum.  Yaklaşık 15 dakikada pişiyor.

Üzerine isterseniz ince kıyılmış maydanoz da serpebilirsiniz.

Afiyet olsun.











6 yorum:

  1. tavuğu pirzola haliyle yapmaya çok alıştım kolaycı olduğumdan olsa gerek
    ama köfte olarak yapmak da çok güzel çekip , yuvarlayıp dondurucuya koymalı ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırmızı et ile köfte yapıp donduruyorum, ama tavuğu pek denemedim. Tavuk çabuk bozulur malum, kıyma olunca daha çabuk tüketmek gerekebilir diye düşünüyorum.

      Sil
  2. Tavuk köftesini 1 kere yaptım eşim sevmeyince bir daha da yapmadım böylede denemek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonra bir de fırınlanabilir. O zaman daha güzel olur. Bir dene bence.

      Sil
  3. Merhabalar,
    Ellerine sağlık canım. Nefis görünüyor. Ben de çok severim tavuk köftesini. Bloğunu takip ediyorum. Bana da beklerim.... Bu arada orkidene bayıldım. Maşallah diyeyim nazar değmesin. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle canım. Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için teşekkürler. Ben seni takipteydim zaten. Daha sık görüşürüz. Sevgiler.

      Sil