18 Mayıs 2013 Cumartesi

Yaza Hazırlık



(Güzel bir günde sahilde yürürken çekilmiş bir resim...Konumuzla bir alakası yok!)

Bugün dolapları yaz için hazırlamaya kararlıyım.  Hava bir türlü toparlanamadığı için kışlıklar ve bir miktar yazlıklar bir arada geçinip gidiyorlar.  Ama tabi ortalık pek karışık oluyor.  Bir de tabi yok edilmesi gerekenler var.  Bazen insan kolay vazgeçemiyor elindeki eşyalarından ya da kıyafetlerinden.  Ben de uzun süre vazgeçemeyip sonra bir gün gözünü karartanlardanım.  

Bazen dolaplarımı hafifletmek için açıyorum.  Ama bir türlü vazgeçemiyorum nedense. Bunun rengi güzel, bunun kumaşı vs. derken bir de bakıyorum dolap eşya dolmuş.  Ama insan hani takılır ya bazı kıyafetlere, ben de bir süre sonra bakıyorum yine hiç elim değmemiş o vazgeçemediklerime.  

Ama bugün kararlı bir günümdeyim.  Aslında hep denir ya bir sene elini sürmediğin kıyafeti hemen çıkart dolaptan diye.  Benim kaç sene el sürmediklerim var!! Bir zamanlar biraz daha kiloluydum.  O nedenle zaten kıyafetler de uymuyor.  Tadilat yaptırırım diye tutmuştum bazı ceketlerimi.  Birkaç yıl önce bir kışlık ceketi terziye verip biraz beden küçülttürdüm.  Yeni bir ceket alacak kadar da para verdikten sonra yine giymeden duruyor dolapta!!! Böyle olunca da kendime kızıyorum.  

Ben dolap boşaltmaya gidiyorum artık, hadi hayırlısı....

1 yorum: