14 Ocak 2013 Pazartesi

Ekmek


Merhabalar,

Sabah ilk iş olarak ekmek makinesini çalıştırmıştım.  Tabi mis kokulu ekmeğim de çıktı. Genellikle Ruşeym katkılı un ile tam buğday ununu eşit oranda karıştırıp yapıyorum.  Bazen içine baharat katıyorum, bu sefer kekik kattım.


Ekmek makinesini ilk aldığım gün büyük bir merakla hemen ekmek yapımına geçmiştim. Üstündeki penceresinden tüm aşamaları izlemek çok keyifli oluyor.  Yaklaşık 4 yıldır evde yapıyorum .  Bazen tek çeşit un bazen karışım kullanıyorum. Bir karış yüksekliğinde bir ekmek oluyor.
Aslında biz sadece sabah kahvaltıda ekmek yiyen bir aileyiz.  Bu nedenle önce ortadan kesiyorum, dilimler çok büyük olmasın diye, sonra dilimliyorum.  Buzdolabı poşetlerine koyup deep freeze'e yerleştiriyorum.  Bu şekilde hiç bayatlamıyor.  Yaptığım bir ekmek bize yaklaşık bir hafta gidiyor böylece.

Evde ekmek yapımı keyifli oluyor, tavsiye ederim.









1 yorum:

  1. Nefis görünüyor..Çok güzel olduğuna eminim üstelik hijyen..Almak lazım..Sevgiler..

    YanıtlaSil