24 Ocak 2013 Perşembe

Nar Salatası

Daha önce kısaca bahsetmiştim nar salatasından.

Yılbaşı gecesi için yaptım.........
Malzemeler:

Nar .................................2 adet
Kuru soğan.......................1 orta boy
Maydanoz.........................yarım demet
Zeytin Yağı........................2 yemek kaşığı
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Soğanı küçük küp halinde doğrayın.  Maydanozu ince kıyın.  Narı da ayıkladıktan sonra, zeytin yağını ve istediğiniz kadar tuz ve karabiberi ekleyin. Hepsini karıştırın.  Üzerini maydanoz ile süsleyin.
Dereotu ile de yapılabilir ama maydanoz daha çok yakışıyor.

Afiyet olsun.







3 yorum:

  1. hııım yılbaşına yakışan bir kırmızılıkta olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Tesadüfen bulduğum blogunuzda bu salata ilgimi çekti çünkü evde de narlarım vardı. Ben de dün akşam denedim, şimdiye kadar tek başına olabileceğini hiç düşünmemiştim ama çok güzel oldu, yanında da makarna iyi gitti:) Daha önce kısır karışık yeşilliklerlen olan salataya kattığım olmuştu ama soğanla yanyana olabileceği hiç aklıma gelmedi. Yalnız ben soğanı biraz tuzla oğuşturup diriliğini gidererek kullandım. İçine katacağım tüm tuzu kullanıp yıkamadan ve tekrar tuz katmadan öyle yaptım, gayet iyi oldu. Karabiberle de narın beraberliği ilginç gelmişti ama yerken k.biber tadını almadım bile, almam gerekir miydi bilmiyorum, "acaba az mı kattım" diye düşündüm ama!.. Neyse, sayenizde güzel bir salata tarifi edindim bunun için teşekkür ediyorum. Aldığım başka birkaç tarifinizi de deneyeceğim, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Nur bloguma hoş geldin. Nar salatasını beğenmene sevindim, afiyet olsun. Biz de çok seviyoruz. Son yaptığımda taze soğanla denedim. Öyle sanki daha hoşumuza gitti. Öneririm. Sevgiler.

    YanıtlaSil