10 Ocak 2013 Perşembe

Pratik fikirler

Merhabalar,

Çalışan hanımlar olarak muhakkak bazı pratik fikirler geliştiriyoruz.  Bazı yaptıklarımı paylaşmak istedim.

Zamanımın olduğu bir gün bir kaba kuru fasulye bir kaba da nohut ıslatıyorum.  Bir gece malum öyle bekliyorlar.  Ertesi gün ikisini da ayrı ayrı haşlıyorum.  Sularını iyice süzdükten sonra onları küçük kaplara bölüp üstlerini kapatıp deep freeze'e atıyorum.  Bunları çok çeşitli kullanmak mümkün. El altında hazır bir çeşit bulunmuş oluyor.
  • nohutlu pilav
  • piyaz
  • değişik malzemeler ile karıştırarak farklı salatalar
  • tavuk pişirirken
  • hatta aşure yapımı için  bile iki malzeme hazır olmuş oluyor.
Bir de piliç diyet göğüs haşlayıp deepfreeze'e koyuyorum.  Göğüsler haşlandıktan ve soğuduktan sonra, ince dilimler halinde kesiyorum ve bir öğünlük yetecek kadar tabaklara dilimleri dizerek üstlerini kapatıp deep-freeze'e yerleştiriyorum.  Akşam işten döndüğümde, ya da evde başka bir malzeme yoksa hemen donmuş  tavuk dilimlerinden bir tabak  çıkartarak değişik tatta bir yemek 10 dakika içinde hazır oluyor. 



1 yorum:

  1. ne güzel yapıyorsun ellerine sağlık
    dondurucu olmasa ne yapardık bilmem

    YanıtlaSil