16 Ocak 2013 Çarşamba

Şirince

Kasım başı Kuşadası'na gitmiştik.  Yıllar oldu Kuşadası'na gitmeyeli.  Gerek yürüyüş açısından gerekse sahil boyunca sıralanmış kafe ve pastaneleri ile çok keyifli bir yer olmuş.  Marina da mağazaları ve kafeleri ile güzel bir hareket katmış.  Bir iş nedeni ile gittiğimiz Kuşadası'ndan öğle saatlerinde ayrıldık.  Kasım başı olmasına rağmen hava harikaydı.

Dönüşe geçtiğimizde Şirince tabelasını gördük.  Kıyamet senaryolarında adı çok fazla geçen bir yer olduğundan bir görelim dedik. Gerçekten adı gibi şirin bir dağ köyü.

Benim gibi resim çeken bir kişi de kamerama takılmış.


Bu bina köye hemen girişte solda yer alıyor.  Eskiden kalma bir okulmuş.  Şimdi bahçesi ve alt katı restoran olarak kullanılıyor.  Giriş ise müze olarak düzenlenmiş.

Okulun içinden bir görüntü.


Bu da okulun bahçesinden bir görüntü.  Burada oturmak çok keyifliydi. Şirince bir şarap köyü.  Nereye baksanız şarap satılıyor.  Tabi üzüm şarabı olduğu gibi çok değişik meyve şarapları da var.  Kavun, vişne, ayva gibi değişik şarapları var.


Bahçede fıçı şeklindeki şarap satış yeri.  Öndeki tezgahta cam işleri satılıyor.
Bir anne ile oğlu orada yapıp satıyorlar.  Küçük sarımsak, biber, domates, patlıcan, havuç gibi küçük süsler yapıp onu bir ipe dizmişler,  bereket süsü diye satılıyor. Çok beğendim, şimdi mutfağımı süslemekte.


Okulun bahçesinde oturup bir şeyler atıştırdıktan sonra birer az şekerli kahve yudumlayıp yola koyulduk.


Daha fazla zaman geçirmek isterdik orada ama Bandırmadan feribot saatine yetişmek istiyorduk. Şirince'ye hoşça kal deyip yolumuza devam ettik.

Şirince gerçekten de adı gibi şirin bir yer.  Yolunuz düşerse bir uğrayın derim.





3 yorum:

  1. Şirince'yi başka türlü hatırlasak da siz güzelliklerini görmemizi sağlamışsınız. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Şirince'ye ben de 2 yıl önce uğramıştım.Çok şeker bir dağ köyü oralara gidildiğinde uğranılası bir yer.Oraları hatırlattın bana teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de çok sevdik Şirince'yi. Çok sevimli bir köy.

      Sil