14 Mayıs 2013 Salı

Elmalı Tarçınlı Börek!


Elma ve tarçın birlikteliğini çok severim. Herhalde sevmeyen de yoktur. Ceviz de eşlik ederse daha da güzel olur tabi.  Dün böyle elmalı tarçınlı bir şeyler yapmak istedim. 

Hamur ile de uğraşmak istemediğimden dün 2 adet yufka alıp eve geldim.  Ama dün akşam yapamadım. 

Niyetim tek tek börek gibi sarmaktı.  Ama tembellik başa bela, akşam işten eve gelince canım bir şey yapmak istemedi.  Ama tatlı bir şey yapma arzusu tembelliğimi yendi ve yapmaya karar verdim.  Ancak akşamın bu saatinde kim saracak onları tek tek.  Ben de börek yapar gibi bütün yayıp elmaları börek içi gibi koydum.  İşte sonuç.  



















Biz çok beğendik.  Çok da kolay oldu.  İşte tarifi:

Malzemeler:

2 adet yufka
2 elma
bir tatlı kaşığı tarçın,
4 tatlı kaşığı toz şeker ( esmer şeker de kullanılabilir)
bir küçük kutu süt (ben light süt kullanıyorum).
2-3 yemek kaşığı zeytin yağ (tabi zeytin yağ yerine erimiş tereyağ da kullanılabilir)
Bir çay bardağı çekilmiş ceviz .

Yapılışı:

Önce elmaları soyup ortadan ikiye ayırın , çekirdek kısmını çıkardıktan sonra ince dilimler halinde kesin.  Bir küçük kasede toz şeker,çekilmiş ceviz ve tarçını karıştırın.  Başka bir kasede de zeytin yağ ve sütü karıştırıp hazırlayın.  
Ben yuvarlak borcam kullandım.  Önce kabın içini yağladıktan sonra börek yapar gibi yufkaları parçalara ayırıp kat, kat koyun.  Her kata yağlı süt karışımı gezdirin.  Birkaç katı böyle koyduktan sonra elma dilimlerinin yarısını bir kat dizin, üzerine tarçınlı şekerden serpin.  Bir iki kat daha yufka koyup tekrar elmaları dizip tarçınlı şeker serpin.Üzerine tekrar yufkaları yağlı süt ile ıslatarak koyun. En üste düzgün bir yufka parçası koyup üzerine kalan sütü sürün.  Daha önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.  Fırından alıp biraz ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. 



Afiyet olsun.









7 yorum:

  1. Elinize sağlık .Afiyet olsun.Canınız tatlı çekerse bir kolay tatlıda benden.Torun için yapıyorum.İçine şeker koymuyorum.İrmiği sütle pişiriyorum.Ölçü size kalmış .İndirmeye yakın muzu ezip içine katıyorum. Çilekle de olur.İçinde şeker yok ve kolay tatlı.

    YanıtlaSil
  2. ELINE SAĞLIK YUFKAYLADA YAPILIR DEMEKKI

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağık bende elma tarçın uyumunu çok beğenirim. İlk defa yufkalı versiyonunu gördüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında yaptım, oldu!!! demek lazım. Ama gerçekten de güzel oldu. Yanına bir top da kaymak dondurma olsa iyi gider.

      Sil
  4. Zehra'cım içinde elma ve ceviz varsa benim için tamamdır ellerine sağlık.Bu arada yorumdan harf etkinleştirmeyi kaldırmışsın sevindim:)))Sevgiler...

    YanıtlaSil